Monika Pazera

Monika Pazera, choć jej mama nadal liczy, że znajdzie sobie "prawdziwą pracę", ona nie wyobraża sobie życia za biurkiem. Od prawie 20 lat pracuje jako pilotka wycieczek i przewodniczka po Krakowie. Ta praca jest dla niej jak hobby. Uwielbia Gruzję, więc z radością dzieli się swoją wiedzą o tym kraju ze swoimi gośćmi. Zależy jej na tym, żeby poznali nie tylko zabytki, ale również tradycje i zwyczaje. Tak się składa, że jedną z głównych gruzińskich tradycji jest ucztowanie przy winie i pysznym jedzeniu. Nie ukrywa, że jest ono bliskie jej sercu i... żołądkowi, dlatego w trakcie naszych wycieczek po Gruzji, sporo czasu spędzamy przy suto zastawionych stołach. Uczymy się też wznosić gruzińskie toasty. Również poza pracą sporo podróżuje, zwłaszcza do krajów byłego ZSRR. Uwielbia czytać książki (często o podróżach) oraz chodzić po górach.

 

Monika Pazera

KOMPETENCJE

Image

Kwintesencja Gruzji - wino i góry (wycieczka z jedzeniem i winem)

Czytaj więcej
10 dni   06.05 - 15.05.2024
10 dni   26.04 - 05.05.2024
Brak Miejsc

Gruzja - Od Kaukazu do Morza Czarnego

Czytaj więcej
16 dni   30.06 - 15.07.2024
Ostatnie Miejsca